Първият кандидат за кмет е ясен: Марешки се впуска в новата надпревара
Първият кандидат за кмет е ясен: Марешки се впуска в новата надпревара / Веселин Марешки © Gong.bg

Бизнесменът Веселин Марешки ще се кандидатира за кмет на Варна. Това обяви самият той във варненския ефир на Дарик. На изборите на 30 юни аптечният бос най-вероятно ще се яви като независим кандидат, а не като претендент от партия „Либерален алианс”. Очакванията му са да получи подкрепата и на други политически сили.

„В частичния вот ще участва куцо, кьораво и сакато. Очаквам поне 3-4 от кандидатите за кмет на изборите през 2011 г. отново да бъдат мои опоненти”, добави Марешки и отново повтори, че той е единственият кандидат срещу статуквото.

Слабия резултат на неговата партия „Либерален алианс” на парламентарния вот той обясни с ниската избирателна активност. „Хората се отвратиха от скандалите и не излязоха да гласуват. Сред тях имаше и много наши симпатизанти”, убеден е аптечният бос. Той изрази известно съжаление, че не се е явил на изборите като независим кандидат за депутат. „Щях да бъда първият избран мажоритарен независим кандидат”, каза Марешки. Според него „манипулациите, подготвени на високо ниво от медии и социолози”, също са причина за тежкото поражение. 

Загубата обаче не го демотивирала да участва в следващите избори за кмет на Варна. „Напротив, резултатът ме мотивира още повече”, сподели бизнесменът.

Според него основните политически сили във Варна нямат подготвени хора за кметския пост. „Ако искаха да лансират някого, щяха да го издигнат за водач на листата си, а това не се случи”, каза в заключение Марешки.