Разград чества Деня на спорта
Разград чества Деня на спорта / netinfo

За седми пореден път Община Разград ще чества 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – съобщиха от пресцентъра на местната управа. Негови организатори са Община Разград и РИО на МОМН, със съдействието на Спортните  клубове по лека атлетика "Лудогорец" и „ВИА Атлетикс”, Общинския клуб по футбол, волейбол, физкултура и спорт сред трудещите се гр. Разград.

Целта на празника е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от възрастта, пола, здравния и социален статус.

На спортните площадки в ОУ «В. Левски» и в градския парк между 14 и 19 май ще се проведат турнири по футбол и волейбол, състезания по лека атлетика. За победителите са предвидени предметни награди от Община Разград.

Тази година към програмата за Деня на българския спорт организаторите включват и Световния ден на предизвикателството 18 май, с което Община Разград се присъединява към инициативата на Българската асоциация "Спорт за всички" /БАСВ/ за участие в Предизвикателство 2013.

На 18 и 19 май 2013 год. Община Разград осигурява отворени занимания по следните видове спорт в спортните зали и съоръжения: Спортна зала "Лудогорец" – баскетбол и бадминтон; Спортна зала "Лудогорец" /СК „Гладиатор"/ - фитнес; Игрището с изкуствено тревно покритие в двора на ОУ "В. Левски" - тенис; Спортна зала в ОУ "В. Левски" – волейбол; Игрище по петанка в двора на ПГИ "Р. Шуман" – петанка; Спортен комплекс ВИА "Атлетикс" – футбол, фитнес и лека атлетика.

Официалното откриване на състезанията за Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството е  утре от 14.30 ч. на спортните площадки в ОУ "В. Левски".