Локо Пд разпердушини Монтана за едно полувреме
Локо Пд разпердушини Монтана за едно полувреме / БГНЕС

Отборът на Локомотив Пловдив не се смили над гостуващия Монтана и се наложи с 4:0 в мач без никакво значение. Интригата в двубоя приключи още през първата част, когато паднаха и четирите гола в срещата. Тимът на Монтана, който отдавна се прости с А група и през новия сезон ще се подвизава във втора дивизия, почти не успя да затрудни вратаря на домакините Денчев, който записа дебюта си за „смърфовете“.

Резултатът в срещата бе открит в 23-ата минута. Капитанът Христо Златински вкара след хубав пробив и пас на Диего. Седем минути по-късно, в рамките на шейсет секунди, „смърфовете“ направиха резултата класически. Първо Валери Георгиев открадна една топка в центъра на терена, премина покрай няколко бранители на Монтана и с удар покрай вратаря направи 2:0. В 30-ата минута Мирчев с глава порази целта след центриране от корнер. В последната минута на първата част Даниел Георгиев вкара за 4:0 с удар от около десетина метра.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено, като домакините продължиха да владеят инициативата, но въпреки това нови голове не паднаха. В 57-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Костадинов получи втори жълт картон и напусна преждевременно терена.

Така Локомотив записа победа над вече изпадналия тим на Монтана. Пловдивчани се намират на седмо място с актив от 39 точки. Монтана е последен със скромните 13 пункта.