Три месеца получи купувач на гласове в село Чомаковци
Три месеца получи купувач на гласове в село Чомаковци / archiv.DarikNews

Три месеца лишаване от свобода по обвинение за купуване на гласове в село Чомаковци, получи Стоян Н.Р., който беше задържан на 11 май - денят за размисъл преди изборите.

На 13-ти май приключи споразумението по описа на Районна прокуратура - Червен бряг срещу Стоян Р. От пресцентъра на Окръжна прокуратура - Плевен съобщиха, че на същия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 167 от Наказателния кодекс - „купуване на гласове" и споразумението е одобрено от Районен съд - Червен бряг като законосъобразно.

От прокуратурата съобщиха още, че на основание чл.66 ал.1 Наказателния кодекс, изпълнението на наложеното наказание от три месеца лишаване от свобода, е отложено за срок от три години.

На 11 май, след започнато незабавно производство срещу 29-годишен от село Згалево за купуване на гласове, същият беше осъден на 5 месеца ефективно лишаване от свобода и 10 000 лева глоба в полза на държавата.

Окръжният прокурор Иво Радев уточни за медиите, че и в двата случая става дума за опит за купуване на гласове на стойност 15-20 лева.