Конфискуваха колата на наркопласьор, ще лежи и в затвора
Конфискуваха колата на наркопласьор, ще лежи и в затвора / Радка Минчева, архив
Конфискуваха колата на наркопласьор, ще лежи и в затвора
63965
Конфискуваха колата на наркопласьор, ще лежи и в затвора
  • Конфискуваха колата на наркопласьор, ще лежи и в затвора

Ефективна присъда и конфискация на автомобил, в който е намерен наркотик, постанови Окръжен съд – Разград за наркопласьор от село Иван Шишманово. С 25,51 грама кокаин бе задържан през февруари Шенол Мюрселов.

Съдебната санкция по-малко от три месеца след престъплението дойде след споразумение между подсъдимия и прокуратурата.

41-годишният Шенол Мюрселов бе задържан на 18 февруари, когато при проверка на колата му на пътя Русе – Варна в границите на село Ушинци са открити 25,51 грама кокаин. По цени на съдебната система дрогата е на стойност 2 041,02 лева. При първоначалния разпит Мюрселов твърдял пред разследващите, че с откритото във возилото му вещество лекува болните си венци. Пред съда при вземане на мярката за неотклонение имаше друга теза - че си бил купил креатин – хранителна добавка, използвана от културисти и други спортисти.

Вече при старта на съдебния процес Мюрселов е признал вината си и се съгласил на споразумение.

Обвинението срещу него е за държане на наркотици с цел разпространение. Санкцията – 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. Съдът разпореди и колата, в която е открита дрогата, „Опел Омега“ да бъде отнета в полза на държавата. Присъдата не подлежи на обжалване.

Шенол Мюрселов е осъждан многократно за подобни престъпления, както и за кражби, преди две години излязъл от затвора, в момента срещу него в Тутракан има още едно висящо дело.