Кандидат-депутат, водач на листа, нападнал опонент, сигнализира Йордан Стойков, БСП
Кандидат-депутат, водач на листа, нападнал опонент, сигнализира Йордан Стойков, БСП / Дарик Габрово

Кандидатът на левицата и вероятно депутат от Габровски избирателен район в следващото Народно Събрание Йордан Стойков на пресконференция днес информира за случай на нападение от страна на кандидат - депутат, водач на листа в изборите, върху представител на партия, политически опонент.

 Стойков заяви, че отминалите избори ни връщат години назад като опит на управляващата групировка да съсипе всички постижения на съвременната демокрация. „ГЕРБ поведе война против българските граждани и против българската демокрация. Толкова много нарушения в една изборна кампания не сме виждали. Всички опити за манипулиране на изборите, особено скандалът с подготвените за експедиция 350 хил. бюлетини в Софийско, показват, че е подготвяна мащабна фалшификация на изборите. Случаите на купуването на гласове, които медиите показаха, са само още един щрих. Изключително грозно впечатление ми направи, че водач на една от листитие в 7 МИР се е нахвърлил и ударил представител на друга полититическа сила, охраняван от своите бодигардове. На всички стана ясно, че за да се извърши грозна подмяна на волята на хората, ГЕРБ са готови на всичко, за да се задържи тяхната групировка на власт".

  Стойков поясни, че няма да назове името на водача на листата и партията, която представлява той, но използва медиите, за да сигнализира за този случай компетентните органи. Нападнат е бил представител на екипа на друга партия, която вероятно няма да влезе в парламента, стана ясно обаче по време на пресконференцията. Георги Терзийски, втори в листата на левицата кандидат за депутат съобщи за друг случай в петък вечерта преди деня за размисъл, когато имало опити да бъдат нападнати и техни хора.

„Явно не им стигна кураж да скочат срещу мен. Аз лично бях в контакт с хората от ГЕРБ", каза той. Според разказа му опонентите им тръгнали да преследват техните екипи, които лепят плакати. Терзийски се  намесил и след него се събрали още три коли от техните. Накрая спрели и го попитали дали иска кафе.