Продават предварително билети за влак за дните около 24 май
Продават предварително билети за влак за дните около 24 май / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Холдинг Български държавни железници" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети и резервации на места за всички категории бързи влаковеза дните около 24 май, съобщават от превозвача.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстои по-дълъг период от празнични дни. Така "Холдинг Български държавни железници" ЕАД дава възможност на клиентите си да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да купят билет за предпочитания от тях влак в срок 14 дни преди пътуването.

Предварителната продажба на билети и резервациите на места ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната за периода от 13 до 27 май.

Клиентите на БДЖ ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с гишетата "Информация" и билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач - www.bdz.bg.