Събират пари за Отделението по детска онкохематология на студентски фестивал
Събират пари за Отделението по детска онкохематология на студентски фестивал / dariknews.bg

Постъпленията от тазгодишното издание на Open Student Fest ще бъдат дарени за закупуване на техника и лекарства за Отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги". Това заявиха организаторите на фестивала, от висшите учебни заведения в Пловдив, който стартира днес.

В дните до 18-ти май включително ще се проведат различни мероприятия, включващи състезания между университетите, фотоконкурс, демонстрация на средновековни бойни изкуства, театрални постановки и различни тематични партита.

В рамките на тазгодишното издание на феста ще се проведе и традиционният Античен фестивал, организиран от Община Пловдив. В петия ден от фестивала ще има конкурс „Мис и Мистър Академика", в който ще участват по две двойки от всеки университет. Състезанието ще бъде в три кръга, като участниците ще се представят в римски тоги, облекла, според изучаваната от тях специалност, костюми и вечерни рокли.

Пред всички университети ще се продават специални гривни, струващи 1 лев, които дават достъп до всички мероприятия. Постъпленията от тях ще бъдат дарени на Отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги".