Волен Сидеров не вижда начин за формиране на работещо правителство
Волен Сидеров не вижда начин за формиране на работещо правителство / снимки: БГНЕС

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров не вижда начин да се формира работещо правителство и особено такова, което да свърши нужните за страната действия. Това каза той на пресконференция на четвъртата политическа сила в бъдещия парламент според прогнозните резултати от предсрочния вот. Той смята, че трябва да се направят няколко спешни мерки, които да подобрят стандарта на хората, да изгонят чуждите монополи и да върнат в български ръце ключови отрасли.

„Странна изборна нощ, странни избори" е лаконичната оценка на Волен Сидеров. „Аз съм силно разтревожен, че лидерите на политическите партии, които влизат в парламента, нямат яснота за намеренията и програмните си цели", коментира той.

По думите му „Атака" е доказала с резултатите от вота, че приципното и последователно поведение получава одобрението на хората. "Направиха се опити да бъде дублирана "Атака", да бъде смачкана, изтикана в ъгъла. Това го правеше управляващата партия
с помощта на свои сателити, инструменти, но противно на очакванията "Атака" е четвърта", отбеляза Сидеров. Според него формацията му е щяла да бъде трета, ако не се е случило откъсването на националистически вот от партии, които „помагат на ДПС да е трета сила".

Волен Сидеров не вижда начин за формиране на работещо правителство
netinfo

„Няма да повтарям потоците от клевети и нападки, които се изливаха върху партията. Няма да напомням колко пъти ни погребваха", каза той. Сидеров изтъкна, че би очаквал извинение от „тези погребални агенти", но се съмнява, че това ще стане предвид нашенските нрави.

Въпросът на Дарик към Волен Сидеров

Марта Младенова: Да разбирам, ли че сте сигурен, че няма да има напазарувани народни представители от вашата парламентарна група в новото НС, както се случи в предишното? И ако в 42-рото НС се стигне до казуса имунитетът на Цветан Цветанов да бъде разглеждан от депутатите, вие как бихте гласували?

Волен Сидеров: Пазаруване на депутати е възможно, защото ГЕРБ излъгаха както в много други неща - казаха, че ще поправят този текст в Закона за политическите партии, чието неправилно тълкуване позволява това купуване, но не го направиха. До края обещаваха и не го направиха. А колкото до Цветан Цветанов, убеден съм, че трябва да бъде гласувано имунитетът му да падне, той да бъде разследван и най-после да видим един осъден министър за тежкото законово нарушение и права на човека, наречено незаконно подслушване на граждани, журналисти, няма значение на кого. Убеден съм, че това трябва да стане и ще бъда за това.

 

Цялата пресконференция на партия "Атака" слушайте на RadioDariknews.bg