Кмет от Кърджалийско се опитва да гласува със 7 чужди лични карти
Кмет от Кърджалийско се опитва да гласува със 7 чужди лични карти / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Кметът на кърджалийското село Русалско днес следобед е влезнал в изборната секция и се е опитал да гласува със седем чужди лични карти. Комисията е отказала, за което е уведомена РИК. Още три са жалбите, които са постъпили в комисията през последните три часа.

Председателят на секцията в село Глухар е била заплашвана от мъж, който нахлул в изборното помещение, стигнало се е до намеса на полицията. И в момента там има засилено полицейско присъствие, за да не се достигне до инциденти.

Малко по-късно е подадена контра жалба от коалиция "Център свобода и достойнство" срещу председателката на секцията в Глухар. В нея се твърди, че тя се е държала арогантно, бавела изборния процес и налитала на бой. В момента РИК проверява истинността на тази жалба.

67 865 избиратели са гласували към 17,30 часа в Кърджалийски регион, съобщиха от РИК. Това са 30,64 процента от имащите право на глас. Най-висока отново е активността в община Черноочене - 41,70 процента, най-ниска - в община Джебел - 26 на сто. В община Кърджали активността е 30,47 процента.

20 са издадените днес удостоверения за гласуване от Териториално звено „Български документи за самоличност" и районните управления "Полиция" в областта. Общият брой на издадените удостоверения и от предишните дни е 40.

Други новини от Кърджали