Арестуваха търговец на гласове със списъци и 1300 лв. в него
Арестуваха търговец на гласове със списъци и 1300 лв. в него / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Мъж от ромски произход е бил арестуван в близост до избирателна секция в квартал "Йорданово" в Симеоновград. Мъжът се подозира в търговия на гласове. При задържането му в него са намерени списъци с имената на много хора и 1300 лева. От прокуратурата потвърдиха пред Дарик за акцията, но отказаха по-подробна информация, тъй като все още се уточнява всички обстоятелства около случая.

Дарик научи обаче, че мъжът е работил за една от парламентарно представените партии. Разбра се също, че има и двама души, готови да свидетелстват срещу въпросния търговец на гласове.

По непотвърдена информация задържаният се казва Илия Пашов. Той е бил общински съветник един мандат. Освен това доколкото разбрахме има и полицейско досие, регистриран е за хулигански прояви и дори е бил осъждан, но това все още не е потвърдена информация. Квратал "Йорданово" в Симеоновград е ромския квартал в града, в който голяма част от населението са роми.

Задържаният Илия Пашов е бил официалният представител на партията, за която работи, при консултациите за съставяне на секционните избирателни комисии в Симеоновград.