Костов: Не пожелавам на никого да вижда как гонят с нож жена му и внучето му
Костов: Не пожелавам на никого да вижда как гонят с нож жена му и внучето му / Sofia Photo Agency, архив
Костов: Не пожелавам на никого да вижда как гонят с нож жена му и внучето му
63872
Костов: Не пожелавам на никого да вижда как гонят с нож жена му и внучето му
  • Костов: Не пожелавам на никого да вижда как гонят с нож жена му и внучето му

Иван Костов заяви, че на никого не пожелава да види как въоръжен мъж гони жена му и внучето му. Този коментар политикът направи на извънредна среща с медиите по повод опита за грабеж от по-рано през деня в къщата му в кв. „Драгалевци".

Костов е дал показания пред полицията за нападението.

„Тук съм, не съм пребит както виждате. Не пожелавам на никого да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. На никой не го пожелавам това. Всички сме добре, разбира се шокирани. Няма някакви последици, нещо, което заслужава да ви занимавам. Няма да ви разказвам нищо. Това, което ви казвам, дал съм показания, затова се забавих. Нямам намерение да ви въвеждам в цялата тази драма", добави политикът.

Костов подчерта, че не иска да спекулира с инцидента: „Днес е ден за размисъл. Правя това изявление само защото иначе ще си съчинят медиите каквото си искат. Това е, което мога да ви кажа - дал съм показания, съдействам на правосъдието и толкоз".

Крадец, въоръжен със сгъваем нож, се опита да обере тази сутрин дома на Иван Костов в кв. „Драгалевци". Сигналът за инцидента е подаден около 8.00 часа в полицията от диспечер на частна охранителна фирма. Крадецът е бил маскиран и въоръжен със сгъваем нож. Проникнал в жилището през отворена към двора врата и заплашил съпругата на Костов Елена. Жената запазила самообладание и натиснала паник бутона на СОТ. Дошлите на мястото на инцидента екипи от охранителната фирма задържали бандита - 36-годишен плевенчанин, с една регистрация за кражба.