Трима от фамилията Хаджиюсеин в Златоград отиват на съд
Трима от фамилията Хаджиюсеин в Златоград отиват на съд / dariknews.bg

Трима души са обвинени в побой над крупие в Златоград. Прокуратура в Мадан е внесла обвинителен акт в Районния съд на Златоград срещу Лютви, Сезер и Раим Хаджиюсеин за това, че на 10.03.2013 г. пред входната врата на игрална зала "Жокер" и в игралната зала, намираща се на ул."Беловидово" №23, са причинили на Виктор Баткаджов лека телесна повреда. Обвиняемите са действали при съучастие, като съизвършители. Побоят е нанесен на Баткаджов в качеството му на длъжностно лице - „Крупие в игрална зала".

Срещу тримата са повдигнати обвинения и за едро хулиганство, изразяващо се в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - предизвикване на скандал, нанасяне на побой, и отправяне на обидни и цинични думи, изрази и закани, съобщи Иван Спиров, говорител на Окръжна прокуратура - Смолян.

Обвиняемите са оказали съпротива на полицията при опитите им да опазят обществения ред, като извършеното деяние се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

За престъпленията се предвижда наказание лишаване от свобода за срок до пет години.