Борисов: Който управлява в следващата година, е политически труп
Борисов: Който управлява в следващата година, е политически труп / Sofia Photo Agency, архив

В дните след празниците очаквам да ни ударят още по-тежко. Това коментира по повод на изборните скандали бившият министър-председател Бойко Борисов.

Пред Нова телевизия Борисов заяви, че очаква в следващите дни още по-тежки удари от страна на политическите си опоненти.

Бившият премиер обясни, че хората по площадите не са го питали за подслушванията, защото тази тема не ги интересува.

Хората излязоха по улиците не заради подслушванията или политическата система, а заради високите сметки за ток и ниските доходи. И вместо партиите да обяснят какво ще направят, за да се преодолеят тези проблеми, те подминаха целия този дебат, добави Борисов.

Според него ще се оформи борса за флашки и компрометираща информация. Така вместо партиите да се занимават с политика, могат да направят конкурс - който намери компрометираща информация срещу политическите им опоненти, ще получи определена сума, каза още бившият премиер.

Той подчерта, че има безусловно доверие към Цветанов и е убеден, че рано или късно истината ще излезе наяве. "Убеден съм, защото съм го гледал в очите и съм му казал, че ако е вярно, си заминава, но нека го докажат. Как да не му вярвам - той с цялата си душа ми е обяснявал, че това не е вярно", коментира още Борисов.

По думите му идват най-тежките години за Европа и всеки, който управлява в следващите шест месеца или година, ще е политически труп. Аз управлявах в такива условия четири години, добави Борисов.

По въпроса за липсата на свобода в медиите Борисов обясни, че при управлението на ГЕРБ не само не е имало диктатура, но и медиите, които били сочени за медии на партията, сега били най-злостни. Затова Борисов поиска неправителствените организации да се извинят за упреците към ГЕРБ за липсата на свобода в медиите.

Бившият премиер поиска прошка от народа единствено за това, че от ГЕРБ били горделиви. Успехите ни опияняваха и много им се радвахме, оправда се Борисов.

За бившия финансов министър Симеон Дянков Борисов обясни, че действително е направил много грешки, но имал огромна заслуга за финансовата стабилност, защото показателите на България били сходни с тези на Германия. „Ако се тръгне по друг път, след година и половина държавата ще полети надолу", добави Борисов.

Той беше категоричен, че в ГЕРБ няма разпад. "Какво ще прави Цветанов без мен? Нищо и половина! Той е силен, когато аз съм силен", обясни бившият премиер.