От Евертън също се заканиха на Ливърпул: Ще завършим пред вас в класирането
От Евертън също се заканиха на Ливърпул: Ще завършим пред вас в класирането / Reuters

Страстите около градското дербито между Ливърпул и Евертън очевидно стават все по-сериозни, като „карамелите“ се заканиха да финишират пред съперника си във Висшата лига.

Отборът на Дейвид Мойс ще влезе в неделния сблъсък от позицията на 6-и във временното класиране с 59 точки, докато „червените“ са по петите им с 54.

„Лично за мен един успех няма да има някакво по-специално значение. За Евертън – както за отбора, така и за привържениците – той обаче ще значи ужасно много“, отбеляза Мойс. „Очаквам мача с нетърпение и желани да постигнем резултат, който да зарадва феновете.“

Първият мач за сезона, който се игра на „Гудисън Парк“, приключи при 2:2, като Ливърпул рано дръпна с два чисти гола, но „карамелите“ успяха да изравнят още до почивката.

„Всеки би искал да завърши пред всички останали. Аз самият бих желал да сме пред Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Дали същото се отнася до Ливърпул? Разбира се. Това обаче не може да бъде единствената ни цел и бих се изненадал, ако основното желание на Ливърпул е да ни изпреварят. Същинската ни задача е да видим дали не можем да догоним Тотнъм или някой друг от отборите над нас“, добави Мойс.