Мъж се самозапали заради семейна драма
Мъж се самозапали заради семейна драма / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Мъж се самозапали в Смолян заради нещастна любов
63735
Мъж се самозапали в Смолян заради нещастна любов
Наташа Петрова, съпругата на самозапалилия се
  • Мъж се самозапали в Смолян заради нещастна любов
  • Наташа Петрова, съпругата на самозапалилия се

47-годишен мъж от Смолян се е самозапалил днес около 11.00 ч. в областния град. Той е приет в болница с 80% изгаряния трета степен. Причина за инцидента са лични проблеми на пострадалия с жена му, съобщиха от смолянската полиция за Дарик.

Мъжът е в процес на развод със съпругата си. Той не желаел да се разделят и дълго време я молил да останат заедно.

Предупредил жената, че ще посегне на живота си, след което в офиса й в квартал "Райково" се залял с бензин и се подпалил. След това той побягнал, вероятно следствие на болката и паднал на площад в града, където огънят бил потушен от минувачи.

Страх ме е от него, пребивал ме е, разказа съпругата на самозапалилия се - Наташа Петрова. „Водим дело, за да си вземем малкия. От този човек изпитвам само страх и омраза, не мога да живея с него. След този побой изпитвам страх от него. Дойде при мен, заля се с бензин, избяга по стълбите и после полицаите ми казаха, че се е запалил и са го закарали в Пловдив. Много ми е тежко и съм много изплашена", каза Петрова. Целия разговор с жената може да чуете в прикачения звуков файл.

47-годишният мъж е постъпил в Университетската болница в Пловдив с 80% изгаряния, но в съзнание, допълват от здравното министерство. В 12.30 ч. от Смолян е тръгнала линейка на Спешната помощ, която го е транспортирала до лечебното заведение в града на тепетата. Пациентът е настанен в Клиниката по изгаряния с опасност за живота.

От Регионалните здравни инспекции са осигурили на очевидците на инцидента специализирана психологическа помощ в Центъра по психично здраве в Смолян. Специалистите припомнят, че в случай, че близките на пострадалия имат необходимост от подкрепа, може да им бъде оказана такава.

Общо шестима се самозапалиха през последните месеци. Последният случай на публично самозапалване беше 51-годишният Димитър Димитров през март. Той беше изписан от "Пирогов", след като получи 22 на сто изгаряния.

Първият случай на самозапалил се в страната след бунтовете бе на 18 февруари на 26-годишния Траян Маречков в центъра на Велико Търново, той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март от полиорганна недостатъчност.

53-годишният Венцислав Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

На 22 март почина самозапалилият се на стадиона в силистренското село Ситово 40-годишен Тодор Йовчев. Мъжът почина от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница във Варна. Най-вероятните причини за отчаяната постъпка на Тодор Йовчев са безработицата, бедността и семейни проблеми.