Стефан Генов: Няма да загубим от Левски
Стефан Генов: Няма да загубим от Левски / БГНЕС

Наставникът на Локомотив Пловдив Стефан Генов се закани, че неговия отбор няма да загуби от Левски мача, който предстои в четвъртък. „Класирането няма значение. Мачовете със столичните грандове са били много интересни. Мотивирани сме да направим добър мач след злополучния със Славия. Дано зарадваме привържениците. Мисля, че няма да загубим от Левски. Съдя по настроението и мотивацията. Искат да се представят в най-добрата светлина. Каквито са шансовете на Левски, такива са и нашите. Публиката ще ни подкрепя. Имаме си нашите шансове, дано ги използваме“, допълни Генов.

Той изрази съжалението си, че няма да може да използва основни футболисти. „За съжаление срещу Левски, а и срещу Ботев ще отсъстват основни играчи. Атанас Атанасов, Георги Мечечиев, Валери Георгиев. Доста са проблемите. Нямаме много равностойни футболисти. Има настроение и смятам, че ще се представим отлично“, допълни наставникът на „черно-белите“.

„Не сме коментирали премиите. За нас не е важно това нещо, защото труда ни се възнаграждава от г-н Марешки, дори и в повечко. Искаме да го спечелим този мач. Нямаме проблеми с мотивацията. Имаме си нашите кадрови проблеми и от там се получават по-слабите мачове“, каза още Генов.

Той допълни, че няма да се щадят футболисти за дербито с Ботев след седмица. „И двата мача са важни. Мислим за мача с Левски. Разбира се, че с Ботев е мачът на годината, но първо да мине Левски. Няма как да се щадим срещу Левски, ако влезем с тази мисъл ще губим. Хубаво мачът да беше на осветление, но такава е програмата и сме длъжни да се съобразяваме“, допърти още Генов.

„Няма да коментирам ситуацията в Левски. Гледах на живо мача Левски – ЦСКА, направих си изводите. Гледахме го целия отбор. Мисля, че дербито беше добро, беше двуостър мач с голове ситуации и от двете страни“, каза треньорът на „смърфовете“.