Цветанов не бил подслушвал Борисов, с Найденов се видял на рождения си ден
Цветанов не бил подслушвал Борисов, с Найденов се видял на рождения си ден / Sofia Photo Agency, архив

„Не съм нареждал подслушване на Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов на 15 април". Това каза бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за Нова телевизия.

"След всичко това, което се случва в тази предизборна кампания, като започнем от хронологията на внасяне на анонимния сигнал от Сергей Станишев, се вижда, че отзад има някой, който ръководи и активира. Това са бившата Държавна сигурност, определени структури от криминалния контингент", твърди Цветанов.

"Това, че съм бивш шеф на МВР и знам много, не значи, че трябва да говоря много", категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Запитан кого подозира за последния теч на звукови файлове, той каза, че може да се направят конкретни предположения: „Знаете за определени срещи, които излязоха в скандала, който се развихри между Миро Найденов и Алексей Петров. Доколкото знам, имало е среща и с Емил Димитров, където може би са планирали следващите си действия".

Цветан Цветанов добави, че се е виждал с Мирослав Найденов на рождения си ден - на 8 април: "Поканих го, защото разбрах, че съпругата му е пуснала молба за развод".

По думите на ексминистъра ударите срещу него са, защото през цялото време се е борил с тежката организирана престъпност .

"Нито мен, нито премиера (Бойко Борисов бел. ред.) някой може да ни държи в някаква зависимост", категоричен беше той.