Заподозрените за атентатите в Бостън планирали взривове на Таймс скуеър
Заподозрените за атентатите в Бостън планирали взривове на Таймс скуеър / снимка: Reuters

Следователите са на мнение, че двамата заподозрени за атентатите в Бостън планирали да взривят бомби на площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк, предаде Ройтерс, като цитира източници от правоохранителните органи и експерти по националната сигурност.

Според един от тези източници оценката на следствието се основава на информация, получена при разпита на заподозрения Джохар Царнаев в бостънската болница, където той е лекуван от раните си, добавя Ройтерс, цитирани от БТА.

Атентат окървави 117-ия годишен маратон в Бостън. Експлозиите отнеха живота на трима души, стотици бяха ранени. Два мощни взрива отекнаха почти едновременно на разстояние от около 100 метра един от друг. Пълните с хора улици в района се превърнаха в кървава сцена с откъснати крайници и изпотрошени стъкла. Малко по-късно трета бомба избухна в библиотеката „Джон Кенеди" в града, този път без пострадали.

Двама братя бяха заподозрени за атентата в Бостън - Тамерлан Царнаев и Джохар Царнаев. Тамерлан Царнаев почина при престрелка с полицията край Бостън, а по-малкият му брат Джохар бе заловен в петък при мащабна операция на правоохранителните органи на САЩ в същия район. В момента Джохар е в болница и е разпитван от следователи.