СНИМКИ: Левски стигна до финала без попадение в реванша срещу Локо Сф
СНИМКИ: Левски стигна до финала без попадение в реванша срещу Локо Сф / LAP.bg

Отборът на Левски се класира за финала на Купата на България. „Сините“ записаха нулево равенство срещу Локомотив София на стадиона в квартал „Надежда“ в срещата-реванш от турнира. В първия мач от полуфиналите Левски се наложи с 3:1 на „Георги Аспарухов“.

Играчите на Николай Митов очакват своя съперник в битката за трофея от срещата между Берое и Славия, която ще се проведе в четвъртък след 0:0 в първия мач.

Най-добро впечатление от двубоя между "железничарите" и Левски направи вратарят на Локомотив София Божидар Митрев. Стражът "обра" всички ситуации в собственото си наказателно поле.

Мачът започна с видим натиск на Локомотив София. Домакините създадоха няколко добри атаки в началото, в които момчетата на Емил Велев опитаха да изненадат вратаря на „сините“ в този мач Михаил Иванов, но без резултат.

В 8-та минута обаче Левски създаде първото опасно положение пред вратата на Локомотив Сф. Станислав Ангелов намери с чудесен пас Гари Родригес, който бе изведен зад защитата на съперника, но холандецът стреля във вратаря Божидар Митрев.

Последваха няколко контраатаки за „сините“, в опит да изравнят играта. В 30-та минута Силва не успя да овладее добре в наказателното поле, Кристовао Рамос стигна до топката, стреля от малък ъгъл, но Божидар Митрев застана на пътя му и изчисти в корнер.

В началото на второто полувреме домакините отново демонстрираха натиск, но не успяха да стигнат до опасно голово положение. За сметка на това съперникът успя да застраши мрежата на Божидар Митев. Гари Родригес отправи много силен удар, но стражът изби в корнер.

Малко след това Локомотив София отново демонстрира голямото си желание да запише първи успех на собствен терен, откакто тимът се завърна в квартал „Надежда“. Момчетата на Емил Велев изпълниха няколко последователни ъглови удара, но вратарят на Левски бе пълен господар в полето.

В 79-та минута Михаил Иванов спаси най-опасното положение пред вратата си, след мощен удар на Антонио Цанков от дистанция.

В края на мача „железничарите“ отново наложиха натиск и създадоха напрежение в наказателното поле на гостите. В 88-та минута Александър Бранеков игра с глава, но не успя да насочи топката точно и тя излезе близо до лявата греда.

В даденото от съдията продължение влезлият като резерва Антонио Вутов показа много добра техника, преодоля двама защитници, отправи удар по земя, но покрай гредата. Веднага след това главният рефер Никола Попов даде край на двубоя.

Финалът за Купата на България е насрочен за 15 май, събота. Според първоначалната програма срещата трябва да се играе от 17.30 часа.