Стандарт енд пуърс потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара Загора
Стандарт енд пуърс потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Международната рейтингова агенция „Стандарт енд пуърс" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг ВВ+, със стабилна перспектива, на Община Стара Загора за 2012 година, съобщи кметът Живко Тодоров.

Годишната среща по акредитацията на общината с представители на агенцията се проведе в Стара Загора на 28 март 2013 г. Очакваше се кредитният съвет на Агенцията да се произнесе през м. май.

„През 2012 -та, за трета поредна година, шестият по големина град в България -Стара Загора, показва добро изпълнение на бюджета, изцяло в съответствие с нашата прогноза за развитие на града. Очакваме тази тенденция да се запази и за периода 2013 - 2015 година", е записано в резюмето от одита.

„Стабилната перспектива отразява нашето виждане, че благодарение на икономическото възстановяване в България, градът ще бъде в състояние да посрещне инфраструктурните си нужди при постепенно натрупване на дълг, без да отслабва стабилността на текущата си ликвидност. През последните три години Стара Загора постоянно се придържа към свиване на разходите, което ние очакваме да продължи в средносрочен план, е записано още в доклада на „Стандарт енд пуърс".