Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8 и язовир Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Коридор №8 е бъдещето на Кюстендил, каза при представянето на листата с кандидати за народни представители в Кюстендилски избирателен район лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той даде за пример Дупница и развитието, покрай магистрала "Струма". Другият основен приоритет за региона е довършването на язовир Кюстендил, заяви Борисов.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo

Стотици кюстендилци и жители от областта бяха на пл. "Велбъжд", за да подкрепят ГЕРБ и водената от Кирил Калфин листа от кандидати за депутати. Отделни граждани се опитваха да заглушат говорещите от сцената, което провокира Бойко Борисов да каже:

"Гледах Мая Манолова, която предупреждаваше, че ще има няколко души, които ще свиркат  и това отговаря точно на социологията. Социологията на Станишев показва 6 човека срещу хиляда. / Лидерът на ГЕРБ бе прекъснат с викове- Победа /. Да сте живи и здрави, когато идваха мутрите да ви берат черешите, ние дойдохме и 3, 5 години сега хората ни благодарят. Евростат каза, че в България сме втори по външен дълг и 4- ти по дефицит, съизмерими сме само с Германия и Швеция. Евростат обори още една лъжа на Станишев и Орешарски. Ние сме оставили максимално, финансово дисциплинирана и стабилна държава. Това направихме ние, а при Тройната коалиция ни привързваха с Батко и Братко. Бяха спрени абсолютно всички фондове на ЕС. И ако не бяха те, сега Коридор №8 щеше да се строи, както Тракия, Струма, Марица. Защо тук не се строи?, питайте Мая Манолова. 20 години нищо не се е строило. Коридор №8 е жизненоважен за вас, както и язовир Кюстендил".

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допълни, че тактиката на Станишев е да провокира, защото няма тези.

"Искам да похваля специално и кмета на Кюстендил, с който работим много добре, правят се много проекти, надявам се всичко това да се случи за Кюстендил, защото хората го заслужават. Ако проверите, това което се случва в Дупница, там много по- бързо дърпат, именно заради АМ "Струма".

За майките сме дали, най- дългото майчинство в Европа е в България и най- много детски градини сме направили ние", каза още от сцената на площад "Велбъжд" Бойко Борисов.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите през последните 20 години, че са съсипали всички заводи. "Тази сграда зад вас, завили сте я в чували, кой я продаде? БСП я продаде и я унищожихте, на центъра на града", коментира Борисов.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в региона Кирил Калфин представи екипа си, хората, които са след него.

"Богата страна не прави инфраструктура, инфраструктурата прави богата държавата. Ние вървим напред, вървим да правим богата държава, а не да си свиркаме господа. Единствената партия ,която може да спре тройната коалиция да се върне на власт, това е ГЕРБ. Ще продължим да работим, независимо от това, кой как свирка. Ние ще създадем работни места. Не искаме да се делим, Кюстендил и региона ще се развиват когато си подадем ръце Това е европейското развитие. Да допуснахме и грешки, в социалната и кадровата политика. Ние си осъзнахме грешките и сега ще ги отстраним", заяви пред хората Калфин.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo
 

"За първи път има една политическа сила, която след като приключи мандата й, отчита какво е свършила. ГЕРБ върна доверието на Брюксел. Усвоени бяха 38% или над 20 млрд. лв. които влязоха в българските общини. Имаше само 1% усвоени средства от ОП, за 2, 6 години, при Тройната коалиция. Те обичаха да има Батко и Братко, да си свиркат, да си правят седенки, но не  ида развиват регионите и да работят за хората. Днес официално представяме листата на ГЕРБ с достойни, доказани професионалисти в своята област, убеден съм че ще защитават интересите на всички населени места в областта. ПП ГЕРБ взе управлението в общини,  в които има реализирани много проекти. На 12 май ще участват в тази кампания 45 партии и коалиции. №15- просперитет, доверие, което Брюксел иска от стабилно правителство на ПП ГЕРБ, защото сме много, защото сме силни, знаещи  и можещи, и това е отбора,който трябва да подкрепим на 12 май.  Ние трябва да работим много", заяви зам.- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни и за действията му като вътрешен министър, с които бе гарантирана сигурността на производителите в Кюстендилска област, в черешовите масиви.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo

"През последните 10- 12 месеца, направихме една изключително добра координация на местна и изпълнителна власт, за да можем да вървим напред за приоритетите на Кюстендил. Нашите цели са регионите да се развиват. Язовир Кюстендил и Коридор №8 са основни приоритети, за да може да има инфраструктура и предпоставки за бизнес, и усвояването на оперативните програми. Виждате какво се случва, където има кметове на ГЕРБ и активни кметове, които правят политики за своята община, както тук кмета на Кюстендил, г- н Паунов. Мога да дам и пример с промените в Дупница, виждате какво е състоянието на един град, когато се възползва от тази европейска солидарност, в партньорство с държавата. Водния цикъл на Кочериново, на стойност 42 млн. лв., а общината и с бюджет 22 млн. лв. Рила също, кмета се реализира изключително успешно", коментира Цветанов в Кюстендил. Той похвали за действията им, като областен управител Владислав Стойков и досегашните депутати Кирил Калфин и Емил Гущеров.

"Важното е хората да гласуват разумно, защото има 45 партии и коалиции, за да не отиде гласа напразно, на вятъра. Да не преразпределяме гласовете, №15 в бюлетината, Имаме волята да продължим", призова Цветан Цветанов.

Борисов и Цветанов с ангажименти за Коридор №8  и язовир Кюстендил
netinfo