ВМРО дава ГЕРБ на прокурор
ВМРО дава ГЕРБ на прокурор / netinfo

Искрен Веселинов, водачът на листата на ВМРО-БНД за парламентарните избори е подал сигнал в окръжна прокуратура да бъде проверен кръгът от фирми около ПП „ГЕРБ“ в Русе.

Едва ли има русенец, който през последните четири години да не е осъзнал, че управлението на ГЕРБ оплете града ни и цялата област в паяжина, която използва властта като средство за своите цели. Всички институции бяха сведени до изпълнители на волята на една малка клика, състояща се все от хора, които или нямат нищо общо с Русе, или са бивши милиционери и агенти на ДС, или „бизнесмени“ облечени с власт. Тази клика стана известна като „кръга Космополитън” и несмущавано и до днес разпределя постове и финансови ресурси на свои хора.

Верни на заявката, че ще осветяват всеки случай, за който има дори съмнение за корупция или злоупотреба с власт кандидатите за народни представители на ВМРО – БНД извършиха цялостен анализ на обществените поръчки в Русенска област. Натрапват се имената на две фирми с различни сфери на дейност, но общи роднински връзки  между управителите им и знаковите за ГЕРБ лица екс-депутата Нунев и „сивия кардинал” Даков. Първата е охранителната фирма „Щит”, която изживява невероятен подем след идването на власт на ПП „ГЕРБ”. Нейни клиенти, естествено, се оказват главно държавни предприятия – пристанището, болницата, университета и много други.

Втората е небезизвестната строителна фирма „Крис груп”, която влиза в този бизнес също след установяването на новата власт с изключително малоброен персонал /едва 23 човека/ и техника със стойност под 25 хил. лв. Въпреки това сама или чрез участия в консорциуми тази фирма печели поръчки на шеметна стойност – над 30 млн.лв. от 2010г. насам. Възложители са все държавни структури или общини. Прави впечатление, че фирмата доставя на общината асфалт, строи улици и пр. без изобщо да има нужните техника, опит или персонал. И в тези и в повечето други случаи реалната работа вършат като подизпълнители или участници в консорциума без представителна власт фирми, които отдавна са в бранша. Защо не са участвали сами в поръчката, а са оставили лъвския пай за „Крис”, е повече от ясно.

ВМРО – БНД настоява прокуратурата да проучи задълбочено как тези фирми създадоха мащабния си бизнес за броени години, как печелиха поръчките си  и как са използвали връзките си с върхушката на ГЕРБ!

СПРИ ГРАБЕЖА! СПРИ РАЗРУХАТА! СРЕЩУ МАФИЯТА С НОМЕР 18 ЗА ВМРО – БНД!