Продължава сътрудничеството на Тунджа с португалския град Мангуалде
Продължава сътрудничеството на Тунджа с португалския град Мангуалде / Община Тунджа

 

 

Споразумение за побратимяване между община Тунджа и Община Мангуалде, Република Португалия преподписаха кметът Георги Георгиев и зам. кмета на португалския град Филипе Паиш. Споразумението бе подписано в Португалия на 5 ноември 2012 година.

Акценти в него са взаимно развитие на областите икономика, социални дейности, култура, туризъм, образование, институционални контакти, с цел укрепване на прогреса и благополучието на двата региона. В атмосфера на конструктивен диалог двете страни подчертаха, че двустранните отношения ще доведат до ефективни и реалистични резултати и ползи за бизнеса, институциите и хората.

В състава на официалната португалска делегация са включени представители на Асоциацията на работодателите, шивашката и транспортна сфера. По време на пребиваването ще бъдат посетени сходни фирми и индустриална зона Кабиле. Гостите ще вземат участие в бизнес-форума в лесопарк Бакаджик с презентация на възможностите за сътрудничество в областта на икономиката.

Гостуването на португалските партньори в община „Тунджа” е по покана на кмета Георгиев във връзка с Деня на общината – 22 април.

На официалната среща присъстваха проф. Борислав Борисов – преподавател в Стопанска академия - Свищов и лектор на бизнес-форума, проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия” и ръководния екип на община „Тунджа”.