Флоров беше най-безропотният изпълнител на волята на Цветан Цветанов, твърди Местан
Флоров беше най-безропотният изпълнител на волята на Цветан Цветанов, твърди Местан / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров беше най-безропотният и всеотдаен изпълнител на волята на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това е позицията е на председателя на ДПС Лютви Местан, който коментира скандала с образуваното досъдебно производство срещу Флоров.

Лидерът на движението допълва, че не е от значение от кого е назначен Станимир Флоров, а че е бил дясната ръка на Цветанов.

„Около бившият вътрешен министър мирише все по-лошо, прекалено много грозни разкрития се нагнетяват напоследък, за да продължава да го играе „носителя на воля” да бори престъпността и корупцията”, коментира още Местан в разпратената от пресцентъра на партията позиция и допълва: „Пази Боже от такава воля!”

По-рано днес прокуратурата образува досъдебно производство за даване на подкуп срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. В сряда обвинението получи по имейла сканирани копия от материали от оперативно дело, водено срещу Флоров и съдържащо класифицирани документи с гриф „Строго секретно”. След анализ и събиране на допълнителни доказателства, прокуратурата е преценила, че та са достатъчно достоверни за започването на разследване срещу шефа на ГДБОП.