Обама обеща, че виновните за атентата в Бостън ще бъдат намерени и осъдени
Обама обеща, че виновните за атентата в Бостън ще бъдат намерени и осъдени / снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама каза на жителите на Бостън и на пострадалите от взривовете, избухнали на маратона, че терористичният акт няма да сломи духа им, предаде ДПА.

Обръщайки се към настанените за болнично лечение пострадали, Обама обеща: "Ние всички ще сме с вас, когато отново се учите да стоите прави и да ходите, а дори и да тичате".

"Не се и съмнявам, че пак ще тичате. Пак ще тичате", каза Обама. Президентът говори на възпоменателна служба за жертвите на двойния взрив в понеделник, отнел живота на трима и ранил над 170 души на финала на Бостънския маратон, отбелязва Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Обама посочи, че Бостън се е събрал, за да "покаже, че духът на този град е неустрашим".

Президентът обеща, че извършителите на атентата ще бъдат начмерени и съдени, съобщи Ройтерс. Обама заяви, че американците няма да позволят да бъдат сплашени, да бъдат тероризирани и разколебани за ценностите си, ако това е бил замисълът на този или тези, които са поставили бомбите.

Междувременно президентът Обама и съпругата му посетиха ранени от атентатите при маратона в Бостън, настанени в няколко болници, предаде ДПА.

Президентът разговаря с пациентите, със семействата им и с работещи в най-голямата бостънска болница, след като говори на възпоменателната служба в катедралата "Свето разпятие". Първата дама посети други две болници в града, добавя ДПА.