Изпратеното писмо до Обама е съдържало рицин, има заподозрян
Изпратеното писмо до Обама е съдържало рицин, има заподозрян / снимка: Reuters

Подозрителното писмо, изпратено до президента Барак Обама, както и това до сенатор Роджър Уикър, действително съдържат рицин, съобщи ФБР след проведена проверка. Вече има заподозрян по случая, но проверките продължават.

Междувременно Федералната прокуратура на САЩ повдигна обвинение на Пол Кевин Къртис, 45-годишен мъж от Мисисипи, който бе арестуван вчера в хода на разследване на ФБР за писма, за които се смята, че са съдържали смъртоносната отрова рицин, предаде Ройтерс. Къртис е обвинен, че е заплашил да навреди на президента Барак Обама. Обвинен е и в отправяне на други заплахи чрез пощенските служби.

Три писма, в които се смята, че е имало рицин, бяха изпратени до сенатор, до Белия дом и до служител в Мисисипи, съобщи ФБР.

И в трите писма пишело: "Може би вече успях да привлека вниманието ви. Дори ако това значи, че някой трябва да умре" . Писмата завършвали: "Аз към КС (инициалите на латиница на Кевин Кртис - бел. ред.) и одобрявам това послание".

От своя страна Къртис заяви, че бил изненадан от ареста си и твърди, че е невинен, предаде Асошиейтед прес, като се позова на адвокатката му. Къртис бе изправен пред съда, предава БТА.

Според адвокатката му той твърди, че е невинен. Тя не е решила дали да иска изслушване за определяне дали Къртис е психически уравновесен, за да се изправи пред съда.