След референдума хората в село Паскалевец прогледнали, симпатизират още повече на ГЕРБ
След референдума хората в село Паскалевец прогледнали, симпатизират още повече на ГЕРБ / снимка: ГЕРБ

С водосвет в катедрелния храм "Рождество на Пресветая Богородица" в Павликени започна срещите си по населените места в общината психологът Марияна Добрева - кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ за Великотърновския район. Целта на Добрева и всички кандидати от ГЕРБ от региона е да се срещнат с възможно най-много хора, за да разясняват политиката на ГЕРБ, свършеното и това, което предстои да се направи. И в тази кампания ГЕРБ залага на срещите лице в лице, вместо на пресконференции и изявления.

Изключително топло посрещнаха жителите на село Паскалевец кандидата Марияна Добрева и нейните колеги от общинската структура на партията. Хората изслушаха с любопитство  биографичното представянето на Добрева и проявиха жив интерес към акцентите от програмата на ГЕРБ за развитие на България. Инфраструктура, запазване на финансовата стабилност, подпомагане и насърчаване на малкия и среден бизнес, животновъдството и зеленчукопроизводството се оказаха актуалните теми и за жителите на село Паскалевец. Акцент по време на срещата бе поставен върху  политиката за развитие на цялата област, която води кметът на областния център и регионален лидер на ГЕРБ  Даниел Панов.

Изключително интересен  и градивен се оказа  диалогът между жителите на Паскалевец и представителите на ПП ГЕРБ. Като пръв и най-належащ проблем за разрешаване хората посочиха тотално разрушен пътен участък с дължина близо 4 км, който буквално откъсва селото от света и ограничава доставките на храна и провизии от първа необходимост. Другото, което най-много тревожи хората  е липсата на адекватно лекарско присъствие в селото. Кметският наместник на Паскалевец пък прилагал „репресивни административни мерки" спрямо самодейния клуб, тъй като определеното за нуждите им помещение няма ток и вода. Пред Марияна Добрева хората се оплакаха също, че след извършен наскоро ремонт на читалището, покривът продължавал да тече. За да се справят с капещите тавани, възрастните жени били принудени сами да се качват, за да го покриват с подръчни материали.  

Има ли „проглеждане" и увеличават ли се симпатизантите на ГЕРБ и в други села, както е сред жителите на Паскалевец, запитаха присъстващите. По думите им след провеждането на референдума от януари хората в селото са започнали да разбират истината около проблемите в енергетиката и отговорната позиция на ГЕРБ, и да симпатизират повече на доскоро управлявалата партия.