СНИМКИ: Славия и Берое оставиха всички въпросителни за реванша
СНИМКИ: Славия и Берое оставиха всички въпросителни за реванша / LAP.bg

Отборите на Славия и Берое не успяха да излъчат победител в първи полуфинален сблъсък в турнира за Купата на България. Двубоят на стадиона в „Овча купел“ завърши без голове – 0:0, а всичко остана да бъде решено след седмица на реванша в Стара Загора. Победителят от двата мача ще се изправи във финален сблъсък срещу победителя от другия полуфинал Левски – Локомотив. Вчера „сините“ се наложиха с 3:1 на „Герена“.

Пред малко повече от 2000 зрители Славия и Берое не можаха да се изненадат, въпреки че нападателите на двата тима пропуснаха добри положения за гол. След малко по-добро начало от страна на домакините, Берое успя да създаде първата чиста ситуация след статично положение. След центриране от фаул Елио Мартинс имаше възможност да стреля с глава, но го направи твърде слабо и не успя да затрудни капитана на Белите Георги Петков.

В 23-ата минута Иван Караджов не успя да се намеси добре в пеналта, топката попадна в Радослав Василев, който от пет метра я прати над напречната греда. Шест минути по-късно Антонио Ливраменто също имаше отличен шанс, но късметът не бе на негова страна. Ударът на халфа срещна десния страничен стълб на вратата.

През втората част головите положения пред двамата вратари бяха повече. Първото дойде само пет минути след подновяването на играта. След добра контраатака за гостите, Венцислав Христов бе изведен отдясно, напредна в наказателното поле и стреля по диагонала, но покрай гредата.

При идентична ситуация, отново Христов се озова на стрелкова позиция след грешка в отбраната на „белите“, но ударът му отново не намери целта. Славия отговори с няколко центрирания пред Иван Караджов, който обаче не бе затруднен особено и успя да запази вратата си суха.

15 минути преди края зрителите на стадион „Славия“ станаха свиделите на интересна ситуация. Топката бе подадена към Венцислав Христов, който бе в очевидна засада. Първият асистент на Цветан Кръстев вдигна флага си, но веднага след това, явно след сигнал на главния съдия, го свали. Христов овладя, но се забави и позволи на Петков да улови. В предпоследната минута на срешата Галин Иванов пробва да изпроси дузпа за своя тим, но Кръстев не се подведе и не отсъди наказателен удар.

Така интригата за реванша, който е след седмица в Стара Загора, остава с пълна сила.