СНИМКИ: Левски направи важна крачка към класирането за финала за Купата на България
СНИМКИ: Левски направи важна крачка към класирането за финала за Купата на България / LAP.bg

Левски направи важна крачка към класирането си за финала за Купата на България, след като се наложи с 3:1 като домакин срещу Локомотив София на стадион „Георги Аспарухов“ в първия полуфинален сблъсък.

През първото полувреме двата отбора играха на изключително бавни обороти, а положенията пред двамата вратари липсваха.

Една от малкото интересни ситуации през първата част бе във 2-та минута, когаот Гари Родригес навлезе в наказателното поле на Локомотив и стреля от малък ъгъл, но топката излезе в аут. В 21-та минута Жоао Силва стреля от около 20 метра, но топката премина над напречната греда.

Локомотив София залагаше предимно на контраатаки и една от редките бе в 28-та минута, когато Искрен Писаров подаде към Крум Бибишков, който отклони топката към Димитър Илиев, а той стреля от дъгата на наказателното поле на Левски, но над напречната греда в аут.

Гари Родригес стреля в 36-та минута, но в страни от десния стълб на вратата на Божидар Митрев. Три минути по-късно Кристовао Рамос подаде към Дъстли Мюлдер, който центрира в наказателното поле на Локомотив, където Антонио Вутов стреля, но неточно в страни от левия стълб на вратата на Божидар Митрев.

През второто полувреме играта на Левски определено се разнообрази, а освен това „сините“ вдигнаха оборотите, докато гостите продължиха да залагат на контраатаки.

Левски имаше чудесна възможност в 49-та минута, когато Гари Родригес излезе сам срещу Митрев и стреля, но право в ръцете му. Само минута по-късно Кристовао Рамос центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Жоао Силва овладя топката и стреля от малък ъгъл, но Божидар Митрев успя да избие топката в корнер.

Ивайло Димитров стреля опасно от фаул в 57-та минута, когато от около 22 метра насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Михаил Иванов спаси.

Левски поведе с 1:0 в 64-та минута, когато Дъстли Мюлдер пусна към Гари Родригес, който с много силен удар прати топката под напречната греда, във вратата на Божидар Митрев.

Левски удвои своята преднина в 75-та минута, когато Христо Йовов и Гари Родригес направиха двойно подаване, който стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив София и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

„Сините“ имаха невероятна възможност да вкарат трети гол в 80-та минута, когато Станислав Ангелов подаде към Жоао Силва, който излезе сам срещу Божидар Митрев, но стреля много слабо и от тялото на вратаря топката излезе в корнер.

Локомотив София вкара почетен гол в 81-та минута, когато Бранимир Костадинов центрира в наказателното поле на Левски, където Димитър Илиев бе оставен непокрит и с глава прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Михаил Иванов.

Левски все пак отбеляза трети гол в 83-та минута, когато Дъстли Мюлдер центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Стефан Велев стреля с глава, над ръцете на Митрев за 3:1.

В 87-та минута на мача бе най-спорният момент, когато Крум Бибишков пое топката в наказателното поле на Левски, а Димитър Везалов направи шпагат и нападателят падна, но съдията Христо Ристосков си замълча и не даде дузпа за Локомотив София.

Реваншът е след една седмица, като двубоят най-вероятно ще се играе на стадион „Локомотив“ в кв. „Надежда“.