Грамоти и награди за детско творчество ще раздаде ДПП Шуменско плато
Грамоти и награди за детско творчество ще раздаде ДПП Шуменско плато / netinfo

Дирекция Природен парк „Шуменско плато" ще проведе ежегодния конкурс за детско творчество „Природата - моето вдъхновение" 2013. Той е посветен на Седмицата на гората, като за първи път е проведен през 1995 г. От 2008 г. в него вземат участие деца и юноши от цялата страна.

Събитието насочва вниманието на младите хора към красотата и ценността на природата, провокира тяхното въображение и креативност, като не се поставят ограничения за формата, техниките и материалите.

Участниците, които са ученици от І до VІІІ клас се съревновават в четири категории - изобразително изкуство (рисунка, пано, плакат, колаж), литература (разказ, стихотворение, есе), приложно изкуство (творби от природни материали) и мултимедийни презентации.

В надпреварата ще участват 390 конкурсни творби, като най-голям е броят на рисунките, следвани от литературните творби, приложните и мултимедийните презентации.

Класираните участници ще получат грамоти и награди от парковата Дирекция на специално тържество в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров" в Шумен на 19 април от 14.00 ч.
Ще бъде открита и изложба от конкурсните материали.