Преглед на регионалния печат на 15.04.2013 г.
Преглед на регионалния печат на 15.04.2013 г. / netinfo

„Митинг в Исперих в защита на арестувания кмет“ – водещата тема за „Екип 7“ днес. ДПС разчита на правосъдието, според партията арестът на Бейсим Басри не е политически въпрос и няма да се отрази на изборите. „В гимназията по облекло засадиха дървета на бъдещето“ – разказва на стр. 3 „Екип 7“. Пауловнията е бързорастящ вид, който пречиства въздуха – пише в статията. „Наематели на общинско жилище в жк „Орел“ стресират съседите отдолу“ – информира на стр. 7 „Екип 7“. Всеки ден музика се редува със скандали, които продължават досред полунощ, жалва се потърпевшият Венцислав Христов.

„Заловиха с дрога двама рецидивисти от Райнино“ – Мъжете държали в домовете си марихуана – разказва статията. „112 жени се прегледаха за рак на маточната шийка, две от тях са с доказана болест“ – съобщава от първа страница „Гледища Днес“. Ежегодният профилактичен преглед е най-сигурният начин за ранно откриване на коварното заболяване – напомнят от Федерацията на жените. „На отчетно-изборна конференция на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните отново бе избран Стоян Великов“ – съобщава на стр. 5 „Гледища Днес“.

„Разградчанка спечели турнир по културизъм“ – водещото заглавие за „Лудогорски вестник“. Купа „Бургас“ е първото състезание за Анита Стаменова, тя ще се бори и за включване в националния отбор за девойки. „Гимназисти научиха как работи съдът“ – разказва на стр. 2 „Лудогорски вестник“. Пред учениците за пръв път публично бе извършено разпределение на делата. „Феникс“ отиват в Бургас да оберат наградите“ – пише на стр. 4 „Лудогорски вестник“. 40 момичета и момчета тръгват в четвъртък за участие в 15-ия Национален конкурс за класически, характерни, съвременен танц и фрий денс.