Велопоход по повод празника на община „Тунджа”
Велопоход по повод празника на община „Тунджа” / netinfo

 

Под надслов „Красива си земя, тунджанска” стартира десетдневката, посветена на Празника на община „Тунджа” – 22 април.

Началото беше поставено с масов велопоход, организиран от общината и Авиобаза Безмер, посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката и на Деня на „Тунджа”.

В ранната утрин на 12 април, участниците се събраха в двора на авиобазата. Там те бяха запознати от началника на щаба – майор Дончев и негови колеги, с работата на пилотите и разгледаха самолетите. Заедно поставиха цветя на паметната плоча в двора на авиобазата.

Във велопохода, преминал през село Безмер, стартираха близо 50 участници. В него се включиха представители на авиобазата, ямболският велоклуб „Сокол”, учители и ученици от математическа гимназия „Атанас Радев”, водени от директора Евгени Иванов, НПО „Младите за Безмер”, НПО „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, младежки клуб „Бъдеще за Дражево”.

Финалът беше пред административната сграда на община „Тунджа”. Там участниците бяха посрещнати от кмета на общината Георги Георгиев, председателя на общинския съвет Кирчо Карагьозов, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Пенчо Пенев. Приветствие поднесоха кметът Георгиев и майор Пейо Дончев – началник на щаба на авиобазата. Двамата връчиха грамоти и пластики на велосипедистите. От името на командира на авиобазата полковник Данев, майор Дончев връчи на кмета Георги Георгиев почетен знак.

Велопоход по повод празника на община Тунджа
netinfo