Назарян- треньор на месеца, класиците – номер 1 за март
Назарян- треньор на месеца, класиците – номер 1 за март / БГНЕС

Старши треньорът на националния ни отбор по класическа борба Армен Назарян бе избран за треньор номер 1 на месец март, след силното представяне на борците ни на Европейското първенство в Грузия. Назарян заслужи 16 гласа от спортните редакции в традиционната анкета на Пресклуб България. Втори остана треньорът на Тезджан Наимова Стойко Цонов със 7 гласа.

Националният ни тим по класическа борба пък стана номер 1 сред отборите, като със събраните 22 гласа изпревари със сериозна преднина втория сред номинираните – женският волейболен тим на ЦСКА.

„Доволни сме от представянето. Вече гледаме напред. Благодаря на момчетата и на моите колеги. В отбора има уважение и момчетата ни се доверяват, затова работата върви”, коментира Армен Назарян. „От нас искате шампиони и ние ви даваме шампиони. Финансирането е въпрос на федерацията и на Министерството на спорта”, каза още Назарян по повод проблемите, които съпътстват този спорт в последно време.

Националният ни тим по класическа борба вече се готви за Световното първенство. Състезателите се събират на лагер от 15-и април, а от 6-и май ще заминат за подготовка в Украйна.