ВИДЕО: Невероятен мач отказа Интер от тройката, Аталанта вкара 4 в Милано
ВИДЕО: Невероятен мач отказа Интер от тройката, Аталанта вкара 4 в Милано / БГНЕС

Интер понесе трета поредна домакинска загуба, а с това и сериозен удар по амбициите за място в тройката. „Нерадзурите“ бяха покосени на „Джузепе Меаца“ от Аталанта, с 3:4, в най-резултатния мач дотук от 31-я кръг на Серия А.

Двата отбора изиграха невероятно второ полувреме, като всичко по-интересно се случи именно след почивката. След последния съдийски сигнал пък настана и истинско меле, като част от играчите потърсиха саморазправа помежду си, но това не помрачи радостта на Аталанта, който дори с трите точки си остава в средата на таблицата.

Интер изигра добро първо полувреме, без да бъде сериозно застрашен от гостите. Неприятностите за Андреа Страмачони обаче в действителност стартираха още тук, като в 32-та минута той бе принуден да замени контузения Антонио Касано. Все пак в последната минута от първото полувреме, Томазо Роки успя да открие резултата, след корнер, и центриране на близката греда, при което той бе най-близо и прати топката в мрежата за 1:0.

Аталанта успя да изравни десет минути след старта на второто полувреме, след страхотно центриране отдясно на Марко Ливая, при което Джакомо Бонавентура бе непокрит, и с лекота чукна над вратаря Ханданович. Веднага след подновяването на играта от центъра, дълъг пас в предни позиции премина през Камбиасо, за да стигне до Рики Алварес, който отново изведе Интер напред. Останаха съмнения, че Камбиасо е нарушил правилата срещу защитник на Аталанта, но арбитърът зачете гола.

В 61-та минута Рики Алварес се разписа за втори път, след като финтира защитник и стреля в близкия ъгъл, за 3:1. С това нещата за „нерадзурите“ изглеждаха вече много по-добре, и играта им можеше да се успокои до края на срещата.

Това обаче бе изключително привидно, защото само три минути по-късно, в 64-та минута Андреа Ранокиа задържа за фланелката Ливая, и реферът Андреа Гервасони посочи бялата точка, въпреки протестите на Интер. Самир Ханданович хвана ъгъла, но не успя да спаси удара на Херман Денис.

Денис вкара 14-я си гол за сезона в 70-та минута за 3:3, с прецизен удар по трева от границата на пеналта. Отново аржентинецът оформи своя хеттрик в 77-та минута, след центриране отдясно, въпреки че имаше защитник до себе си, успя от 7-8 метра да препарира Ханданович.

Невярващите домакини така и не успяха да се отърсят от шокиращите четири гола, в рамките на 20 минути от второто полувреме. Играта на Аталанта бе на границата на грубостта, и Раймонди след всички тесли накрая си заслужи червен картон, но чак в 90-та минута. Това бе 12 червен картон за тима на гостите, най-грубия в италианския елит.

Нервите на Интер не издържаха, и Скелото бе ударен, след което потърси справедливост. Разправиите продължиха и след последния съдийски сигнал, а точно преди него невероятен пропуск на Ранокиа затвори мача пред смаяните погледи на Масимо Морати и Страмачони.

В другия късен неделен мач от Серия А, Наполи се наложи с 2:0 над Дженоа, и вече води с четири точки пред Милан, на второто място в класирането. Горан Пандев и Блерим Джемайли се разписаха още през първото полувреме за комфортния аванс на неаполитанците, над съперника, който остава в зоната на изпадащите.