ВИДЕО: Челси обърна Съндърланд и се завърнa в зона „Шампионска лига“
ВИДЕО: Челси обърна Съндърланд и се завърнa в зона „Шампионска лига“ / BGNES

Отборът на Челси записа изключително важна победа като домакин на Съндърланд с 2:1. С успеха си днес, тимът на Рафаел Бенитес се завръща на третото място във временното класиране, изпреварвайки Тотнъм, който по-рано не успя да победи Евертън и завърши 2:2 на „Уайт Харт Лейн“.

Гостите от Съндърланд поведоха в резултата в продължението на първото полувреме, когато бранителят Сезар Аспиликуета си реализира неспасяем автогол. До то зимомент домакините имаха териториално предимство на терена, но противно на логиката голът падна в тяхната врата.

След центриране от корнер пред вратата на Петър Чех, футболист на Съндърланд отклони леко топката, която попадна в краката на Аспиликуета, който при опита си да изчисти я прати в мрежата на Чех.

Челси успя да изравни още по-щастливо. След поредната атака към вратата на гостите в 47-ата минута Фернандо Торес намери отдясно Оскар, който стреля, но ударът му бе спасен от вратаря Симон Минолет. Топката обаче рикошира в крака на Мат Килайон и влезе в собствената му врата.

Окрилени от изравняването на резултата, футболистите на Члеси стигнаха до нов гол в 55-ата минута. Давид Луис пробва далечен шут, топката се отклони в Бранислав Иванович и влезе във мрежата за 2:1.

Така Челси се изкачи на третото място във временното класиране, изпреварвайки отборите на Тотнъм и Арсенал. „Сините“ събраха актив от 58 точки, толкова има и четвъртият Тотнъм, който обаче е и с мач повече.


szólj hozzá: Chelsea vs Sunderland 2-1 MATCH HIGHLIGHTS