Ливърпул почти се прости с Европа
Ливърпул почти се прости с Европа / netinfo

Отборът на Ливърпул направи нова грешна стъпка по пътя си към Лига Европа. Възпитаниците на Брендън Роджърс не успяха да победят като домакин Уест Хем Юнайтед, завършвайки при нулево равенство и така се отдалечиха още повече от така заветното пето място в класирането, което дава право на участие във втория по сила турнир на Стария континент.

Мачът на „Анфийл“д започна с минута мълчание в памет на жертвите от трагедията на Хилзбъро, при която загиват 96 привърженици на мърсисайдци. На 15 април се навършват 24-години от най-черната дата в спортната история на Великобритания.

„Червените“ трябва да се сърдят само и единствено на себе си с оглед на създадените положения в мача. Гостите от Лондон предимно се защитаваха, като през всичките 90 минуити успяха да отправят едва два точни удара във вратата на Пепе Рейна, при единия от които Лукас Леива трябваше да се намесва решаващо.

От своя страна домакините владееха инициативата по време на целия двубой , но фрапантни пропуски направиха Луис Суарес, Даниел Стъридж и Стивън Джерард.

Така Ливърпул остава на седмата позиция с актив от 49 точки. Шести е евертън с 51, но и два мача по-малко. Челси е пети, но лондончани също са с две срещи по-млако.

До края на надпреварата за „червените“ остават само шест двубоя, като трябва да се надяват на чудо и сериозни грешки на преките си конкуренти, за да се докопат до заветното пето място, което ще им даде право на участие в Лига Европа през новия сезон.