„Антора“ – с най-ниска оферта по обществена поръчка за над милион
„Антора“ – с най-ниска оферта по обществена поръчка за над милион / netinfo

Разградската фирма „Антора“ представи най-ниска оферта по обществена поръчка за строеж на три сгради по проект на община Разград. Нейният собственик – бившият общински съветник от ДПС Иво Бориславов предложи над 280 000 лв. по-малко от прогнозната цена.

Обществената поръчка е с предмет: "Строително-монтажни работи по изграждане на два Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище на територията на град Разград по проект "Изграждане на подходяща и ефективна инфраструктура за деца и младежи с увреждания в гр. Разград", финансиран по ОП "Регионално развитие".

Фирмите, закупили тръжни книжа, бяха 13, от тях 8 подадоха оферти, 2 от които не отговарят на изискванията  – обяви председателят на комисията заместник-кметът Хами Хамиев. „Хелитрансстрой”-София и „Изток“-Варна не представили част от изисканите документи.

Днес комисия отвори офертите на шестте допуснати фирми, които са от София, Варна, Търговище и Разград. При прогнозна цена от 1 290 760,17 лв. само една от фирмите, бе подала предложение с 6000 лв. по-малко, останалите бяха определили цени между 1 494 000 и 1 228 000 лв., офертата на „Антора“ е 1 103 290,59 лв.

Комисията остана при закрити врата да определи победителя в обществената поръчка.