Том Круз дава всичко за полет в космоса
Том Круз дава всичко за полет в космоса / снимка: Reuters

Оказва се, че 50-годишният актьор Том Круз проявява интерес към планираните търговски космически мисии на Върджин Галактик, за които обикновени хора трябва да плащат 200 000 долара, за да полетят в космоса.

"Ще дам възможност на няколко души да пробват първи, но би било страхотно и аз да го направя. Когато бях дете, все се надявах, че бихме могли да пътуваме до различни планети в бъдеще", каза актьорът.

Том, който играе един от последните оцелели хора, след като земята е разрушена от битка с извънземни в новия си филм "Забвение", е сигурен, че извънземни съществуват, предава БГНЕС.

"Не мисля, че можем да ги преброим. Но би било леко арогантно да смятаме, че сме единствените във всички галактики във вселената. Никога обаче не съм срещал извънземен", заяви актьорът.

Круз ще попадне в добра компания, ако се запише за космическите полети на Върджин Галактик. Потвърдено е, че Аштън Къчър се е записал за пътуване в космоса, а също и звезди като Анджелина Джоли и Брад Пит, Том Ханкс, Кейти Пери и Стивън Хокинг.

В първия полет в историята британският милиардер Ричард Брансън, създател на проекта, ще полети в космоса със семейството си. За момента над 500 души са потвърдени за полетите.