Tesla - бизнес модел за пример
Tesla - бизнес модел за пример / снимка: БГНЕС, архив

Tesla Motors Inc. стартира нов начин на финансиране на продажбите на своя Model S, като компанията, водена от милиардера Илон Мъск се готви да отчете първото си тримесечие на печалба, пише Bloomberg.

U.S. Bancorp и Wells Fargo & Co. си партнират в програмата, която ще предоставя на купувачите 10% отстъпка от цената, финансирани с данъчен кредит от 7 500 долара от държавата.

По този начин лизинговите планове за покупката на Model S започват от 500 долара. Освен това потребителят спестява сериозни суми от гориво и поддръжка.

Така колата се превръща в конкурентен продукт на пазара на автомобили. Планът за финансиране дава възможност за 66-месечен заем с лихва от 2.95%. Нещо повече потребителят ще има право да продаде колата си обратно на фирмата след три години на гарантирана цена, приравнена на стойността на седан, произведен от Daimler или S-класа на Mercedes-Benz.

Програмата прави Model S, който има базова цена от 69 900 долара, достъпен за много по-широка аудитория.

Без нея вноските за автомобила започват от 1 051 долара на месец за 60-киловатовата версия и стигат до 1 421 долара за батерията с мощност 85 киловата.