Берое срещу Славия в полуфиналите за Купата
Берое срещу Славия в полуфиналите за Купата / Ройтерс

Софийският „Славия" ще бъде съперник на „Берое" в полуфиналите на турнира за Купата на България по футбол. Старозагорският тим стигна до тази фаза след успех с 3:1 във втория мач срещу „Пирин" (Гоце Делчев). Първият завърши с победа с 1:0 за Берое.

„Славия" се класира за полуфиналите след победа и загуба срещу „Миньор" (Перник). В първия мач столичани се наложиха с 5:2, а вторият загубиха с 0:1.

Другите два отбора, които ще участват в тази фаза са „Левски" и „Локомотив" (София). „Левски" спечели с 1:0 първия мач с „Литекс" от четвъртфиналите, загуби втория с 1:2 и благодарение на гола на чужд терен продължи напред. „Локомотив"(София) изхвърли ЦСКА след 0:0 в първия мач и успех с 1:0 в реванша.

Последният мач между „Берое" и Славия се игра на 30 март в Стара Загора и бе от 19-ия кръг на първенството. Той бе спечелен от старозагорци с 2:1. Първата среща от полуфиналите за Купата на България ще се играе на 17 април в София, а реваншът е на 24 април в Стара Загора. Финалът на турнира е на 15 май на стадион "Лазур" в Бургас. В него символичен домакин ще бъде победителят от двойката "Славия" - "Берое".