Обявиха номинираните млади творци за Награда „Стоян Камбарев” 2013
Обявиха номинираните млади творци за Награда „Стоян Камбарев” 2013 / netinfo

На 22-ри април 2013 г. от 19 ч. в Sofia Live Club за четвърти път ще се проведе Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев".

Наградата, носеща името на култовия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканата и престижна награда за изкуство, отличаваща талантливите млади творци в България.

Ето и номинираните за Награда за изкуство „Стоян Камбарев" 2013:

Обявиха номинираните млади творци за Награда Стоян Камбарев 2013
netinfo
Велизар Димчев - визуален артист, за изложбите в галерия U.P.A.R.K., Пловдив и Fun House The Clock, Sofia Design Week. Номиниран е за измисления му герой Franky, за деформираните му портрети на популярни личности, за изключителната му креативност и за силно развития му личен художествен начин на работа в широк спектър на изобразителното изкуство- живопис, графика, пластики, видео инсталации.
Обявиха номинираните млади творци за Награда Стоян Камбарев 2013
netinfo

Деян Барарев - кино режисьор, автор на нашумелия и широко дебатиран филм "Ботев е идиот",

цензуриран и преименуван като "В час с Ботев".

Номиниран е за смелостта да провокира, за силната идея и заявена бунтарска позиция,

за изчистения кино език,

за умението да разказва,

за вдъхновението да твори

без помощта на нито една държавна или финансова субсидия.

Обявиха номинираните млади творци за Награда Стоян Камбарев 2013
netinfo

Силвия Станоева и Иво Желев /Ангелите на Касиел/ - творческо дуо. Номинирани са за безспорно и комплексно развития им актьорски талант, за експлозивния вътрешен импулс, за силната телесна, танцова и вокална експресия и техника, за впечатляващото им партньорство в спектакъла Клер /Мадам/ Соланж и концертите TOXIC.

Обявиха номинираните млади творци за Награда Стоян Камбарев 2013
netinfo

Страцимир Павлов - феноменален диригент, композитор, аранжор и инструменталист.Създател на единствения по рода си Gospel Chorale за християнска музика в България с ученици от НУИ„Добри Христов",Варна. Номиниран е за изтънчения музикантски стил в работата си по разнообразни творчески проекти, за завладяващото вдъхновение, което омагьосва всеки, докоснал се до необятния му музикален талант.

Обявиха номинираните млади творци за Награда Стоян Камбарев 2013
netinfo

Васил Дуев - автор и режисьор на оригиналния дебютен спектакъл „Самотни персонажи" в театрална работилница „Сфумато". Номиниран е за дързостта да отстоява своя авторски театър в това комерсиално време, за дълбочината и въображението, с която разнищва една толкова непопулярна тема, каквато е непосилната лекота на авторството и творчеството като война със себе си.

Името на носителя на прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричната премия в размер на 3000 лв. ще стане известно непосредствено преди събитието, след тайно гласуване на членовете на УС на Фондация „Стоян Камбарев", с председател Деси Тенекеджиева.

Преди година, носителят на Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" 2012 стана явлението в българската анимация Свилен Димитров, който имаше честта да получи статуетката лично от вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

И тази година официален партньор на церемонията е УниКредит Булбанк, която традиционно подкрепя младите герои в изкуството. Миналата година младата сценографка Огняна Серафимова бе отличена със специална награда от Главния изпълнителелен директор на банката Левон Хампарцумян и преди дни реализира впечатляваща изложба в галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио".