Велбъжд и Марек събудиха стадион Осогово, гостите взеха 3- те точки
Велбъжд и Марек събудиха стадион Осогово, гостите взеха 3- те точки / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Най- после на стадион "Осогово" се чуха отново възгласи "Велбъжд, Велбъжд". Около 200 фенове на футбола от Дупница бяха в Кюстендил, за да подкрепят любимия си "Марек" във футболното дерби на областта. За съжаление в мач от Югозападната "В" група.

"Велбъжд" и "Марек" събудиха стадион "Осогово", гостите взеха 3- те точки
netinfo

Близо 800 зрители гледаха двубоя, завършил при резултат 1:2, като с 3- те точки дупничани запазиха първото място в групата. Да подкрепят гостите, на трибуната на стадион "Осогово" бяха и волейболните национали от "Марек Юнион Ивкони", водени от капитана на отбора Тодор Вълчев.

"Велбъжд" и "Марек" събудиха стадион "Осогово", гостите взеха 3- те точки
netinfo

Приятелска среща на трибуните си дадоха и много от ветераните на двата отбора, които заедно коментираха развоя на мача.

"Велбъжд" поведи в резултата с гол- красавец на Илиян Чавдаров, който прехвърли резервния вратар на "Марек" Младенов, с удар от около 30 метра, в 22 минута. Преди това напрежение пред вратата на домакините създаде игралия в "Левски" Тодор Христов.

"Велбъжд" и "Марек" събудиха стадион "Осогово", гостите взеха 3- те точки
netinfo

Втори топовен шут на Чавдаров мина на сантиметри от дясната странична греда на вратата в 31 минута. В ответната атака, гостите изравниха с гол на Димитър Георгиев и асистенция на Атанас Пашкулев.

При една бърза контраатака се контузи Христо Габаров от "Марек" и бе заменен принудително в 38- та минута от Цветомир Генов. Секунди по- късно, най- съобразителен в наказателното поле на "Велбъжд" бе Иван Янчев и отбеляза за 1:2, като при този резултат завърши и първото полувреме.

"Велбъжд" и "Марек" събудиха стадион "Осогово", гостите взеха 3- те точки
netinfo

Играта през втората част се водеше основно в полето на гостите от Дупница, но до изравнителен гол не се стигна. Георги Желев си изпроси втори жълт картон и съответно червен в 84- та минута. Николай Наков пропусна да се разпише в даденото от съдията 5- минутно продължение, като вратарят на "Марек" спаси.

В състава на "Велбъжд" се пролича отсъствието на двама от основните футболисти, наказаните Мирослав Петров и Велизар Мирчев.

Срещата "Витоша"- Бистрица срещу "Миньор"- Бобов дол бе прекратена в 10- та минута, заради ураганен вятър, а мача "Сливнишки герой"- "Ботев" Ихтиман ще се играе на 11 април, заради ангажираност на 6- ма футболисти на домакините в Аматьорския национален отбор.

"Германея"- Сапарева баня отстъпи с 1:0 като гост на "Места" в Хаджидимово. "Рилски спортист" и "Витоша"- Долна Диканя завършиха при 0:0, а "Струмска слава" надигра в Радомир с 2:1 "Перун"- Кресна. "Пирин" разгроми с 8:2 "Чепинец"- Велинград. "Оборище"- "Септември София 4:0.

Лидер в ЮЗ "В" група е "Марек" с 48 т., пред "Витоша"- Бистрица и "Сливнишки герой", съответно с 45 и 40 точки, но и с мач по- малко. "Велбъжд" падна до 10- то място с 25 точки, а "Германея" е на 7- мо място с 28 т.