Гари Линкер: Англия няма никакъв шанс да спечели Мондиал 2014
Гари Линкер: Англия няма никакъв шанс да спечели Мондиал 2014 / BGNES

Бившият английски национал Гари Линекер попари надеждите на английските фенове, като заяви, че „трите лъва“ нямат никакъв шанс да спечелят предстоящото световно първенство в Бразилия догодина. Според Линекер, който има 48 гола за националния тим на своята страна, Англия не е може да се конкурира с тимове като Бразилия, Аржентина и Испания. Линекер вярва, че класиране за четвърфиналите на мондиала би било максимума за тима на Рой Ходжсън.

„На този етап би било приемливо да се класираме за финалите, а участие на четвърфиналите би надхвърлило очакванията ни. В момента не сме ред най-добрите отбори в света и не можем сериозно дас е надяваме да спечелим, което и да е състезание. Нашите футболисти не са достатъчно добри, за да се съревновават с тимове като Бразилия, Аржентина и Испания“, коментира Линекер.

„Не задържаме достатъчно топката, нашите футболисти не притежават техниката, която се изисква, за да стигнеш до последните етапи на състезание като световното първенство. С изключение на Уейн Рууни, останалите ни играчи не са в най-добрата си футболна възраст“, каза още бившият английски национал.