Стивън Джерард започва преговори за нов догвор с Ливърпул
Стивън Джерард започва преговори за нов догвор с Ливърпул / Reuters

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард в най-скоро време ще започне преговори с клубното ръководство за удължаване на контракта си. Новината бе потвърдена от мениджъра на мърсисайдци Брендън Роджърс.

Въпреки своите 32 години, английският национал е важна част от бъдещите планове на северноирландеца, който не иска да губи излишно време. Лидерът на „червените“ не е пропуснал нито един от техните 30 мача във Висшата лига до този момент, като Роджърс ще се опита да го убеди да прибави още 2 години към настоящото си споразумение. То изтича в края на следващия сезон, но наставникът има ясна визия за ролята на Джерард.

„Това е нещо, което предстои да обсъдим помежду си, после аз ще известя борда“, каза специалистът. „Няма съмнение, че това е футболист, който е дал толкова много на клуба, но има и още какво да даде.“

„Стивън е изцяло фокусиран върху подобряването на играта на отбора, но аз искам той да знае някои неща. Джерард е част от нашия проект и ще разгледаме ситуацията му в периода от днес до идването на лятото. Той не е от тези играчи, които си взимат почивка за ден или два само защото са играли мач. Вместо това тренира на пълни обороти всеки ден. Такъв човек и такъв играч е той. Никога не съм обмислял да го заменям, защото може да играе още дълго време“, завърши Роджърс.