Видич: Болката от миналия сезон ни държи нащрек
Видич: Болката от миналия сезон ни държи нащрек / Reuters

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманям Видич сподели, че никой в отбора не счита титлата във Висшата лига за гарантирана след драматичния обрат на Манчестър Сити през миналия сезон.

„Червените дяволи“ имаха преднина от 8 точки 6 кръга преди края на предишната кампания, но в крайна сметка титлата се озова в „небесно синята“ част на Манчестър. През тази нещата изглеждат далеч по-сигурни с аванс от 15 пункта при оставащи 8 мача.

31-годишният бранител не успя да помогне на отбора си тогава заради контузия, но сега е на линия и смята, че болезненият спомен ще помогне на отбора да остане концентриран до края. „Можеш да бъдеш сигурен единствено когато вземеш трофея в ръце“, каза Видич. „Мисля си за миналия сезон. Споменът все още е пресен. Нещо такова те държи нащрек.“

„Добре е за тима и играчите, защото не искаме това да се повтаря. Миналата година бяхме зле, но сега всичко ни се получава. Разликата? Не я очаквахме, никой не можеше да я предвиди. Щастливи сме, но все още ни чакат куп важни мачове“, допълни сърбинът.

„Имаме да играем със Сити, Арсенал, Челси, Уест Бром, Суонси. Това са отбори, които могат да те наранят. Говорим за отбори в челото и такива, които се борят да не изпаднат. Просто трябва да продължим да печелим“, завърши Видич.