Кръглата маса за водата излезе с решения
Кръглата маса за водата излезе с решения / Дарик Сливен, архив
Кръглата маса за водата излезе с решения
62988
Кръглата маса за водата излезе с решения
  • Кръглата маса за водата излезе с решения

 

Публично обсъждане на бизнес-плана на ВиК Сливен за 2013 година, изнасяне на ежедневна информация на качествените показатели на питейната вода на сайта на местното дружество и общината и свикване на Общо събрание на ВиК дружеството, това решиха участниците на проведената в Сливен кръгла маса по проблемите на питейната вода. При провеждане на Общото събрание ще участва представител на Гражданската инициатива за обществен контрол, съобщи за Дарик регионалният представител за Сливен Женя Колева. По думите й гражданите сигнализират за проблеми в секторите, а конструктивните решения трябва да се вземат от експертите и съответните министерства.

Омбудсманът на Република България Константин Пенчев е изпратил писмо до участниците, в което пише: „Горещо Ви поздравявам за организирането на кръглата маса. Самото организиране на дискусията, още повече при хората в Сливен, може да се отбележи като начален успех от оказвания обществен натиск върху институциите, отговорни в съответния сектор. Вярвам, че всичките Ви осем искания, а и не само те ще бъдат обект на задълбочено честно обсъждане, ще получат своите отговори и ще намерят своето решение. Само с активен граждански диалог, с прозрачност и ясни правила можем да постигнем успешно включване на хората в гражданския контрол на управлението, така необходим и така очакван от хората” .

Провеждането на кръглата маса се инициира от Гражданска инициатива за обществен контрол в Сливен и присъстваха представители на министерството на регионалното развитие и благоустройството, РИОСВ Стара Загора, Сметна палата – Сливен, управителят и специалисти от ВиК Сливен, областния управител Марин Кавръков, кметът Колю Милев, медии и граждани.