Скандиранията срещу Фърдинанд били расистки, ФА търси доказателства
Скандиранията срещу Фърдинанд били расистки, ФА търси доказателства / БГНЕС

Случаят с обидните скандирания на английските фенове по адрес на Рио Фърдинанд претърпя нов обрат, след като част от медиите в страната съобщиха, че част от привържениците, подкрепили националния отбор при визитата на Сан Марино, са атакували вербално играча на расистка основа.

Към момента обаче Футболната асоциация не може да открие видео или аудио доказателство за тези твърдения, но търсенето продължава.

Реакцията на феновете бе продиктувана от решението на бранителя да откаже пратената му повиквателна по медицински причини. Не е тайна, че отношенията между Фърдинанд и селекционерът Рой Ходжсън не са от най-добрите, след като треньорът на „трите лъва“ на два пъти го пренебрегна при избора на състав за Евро 2012.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън посрещна спокойно новината с думите, че „обидите винаги са били част от играта“.

Според информациите в медиите скандиранията са били насочени и срещу брата на Рио – Антон Фърдинанд, който се замеси в расистки скандал с капитана на Челси Джон Тери. Макар да бе оправдан от съда, малко преди ФА да произнесе своето наказание, Тери реши да прекрати кариерата си в националния тим.