Ред Бул с ново оправдание: Уебър би постъпил по същия начин
Ред Бул с ново оправдание: Уебър би постъпил по същия начин / Reuters

Отборът на Ред Бул продължава с опитите си да омаловажи скандала между двамата си пилоти по време на отминалото Гран При на Малайзия. Във финалния етап от състезанието Себастиан Фетел пренебрегна отборните заповеди и изпревари Марк Уебър, който водеше колоната почти през цялото състезание. Този ход изведи германецът до победата, но не му спести острата реакция на австралиеца.

Шефът на тима Кристиан Хорнер обаче заяви, че цялата ситуация е твърде преекспонирана и всеки пилот би постъпил като Фетел при такова стечение на обстоятелствата. „Ако Фернандо Алонсо или Люис Хамилтън се намираха в същото положение, те не биха подходили по-различно“, каза британецът. „Ако Марк Уебър бе в подобна позиция, щяхме да го видим да прави същото. Нека не се залъгваме, че Себастиан е направил нещо уникално, това е в кръвта на всеки състезателен пилот.“

„Себ е много честен човек. Мисля, че той беше шокиран след състезанието. Тогава чувството го обзе, можехте да видите как сам усети, че е сбъркал. Вярвам, че извинението му бе искрено. Той го повтори и насаме“, допълни Хорнер.