Анчелоти ухажва Бекъм да остане в ПСЖ
Анчелоти ухажва Бекъм да остане в ПСЖ / Reuters

Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти заяви, че с удоволствие би удължил краткосрочния договор на Дейвид Бекъм.

Английският ветеран подписа с французите в последния ден на януарския трансферен прозорец, като контрактът му е само за 6 месеца. 37-годишният Бекъм прекара голяма част от последните 5 години отвъд океана, където риташе за Лос Анджелис Галакси в Мейджър Лийг Сокър.

Анчелоти сподели, че не вижда причина, която да не позволи на полузащитникът да играе и след края на сезона и ще бъде много щастлив, ако го придума да остане в Париж. „Наистина бих искал Бекъм да удължи договора си, ала това е решение, което играчът трябва да съгласува с клуба. Аз обаче бих приветствал такава развръзка“, каза италианецът.

В същото време английският ас отнесе известна доза критики от феновете на ПСЖ заради пътуването си до Китай, където пое поста на футболен посланик на страната. „Щом той е пътувал за Китай, значи никой в клуба не е имал нищо против. Няма проблем. Нито за мен, нито за клуба, нито за играчите. Аз също дадох своето съгласие. Не разбирам целият този дебат около визитата му. Той имаше договорка преди да подпише с ПСЖ. Някои от футболистите ни отидоха на почивка, той пък – в Китай“, завърши Анчелоти.